Ga naar hoofdinhoud

Het congres heeft als doel de patiënten en patiëntenorganisaties in contact brengen met diverse zorgaanbieders om ideeën en mogelijkheden uit te wisselen, maar ook te netwerken.

Op deze dag wordt vooral de wereld van de chronische patiënten belicht en daarbij wordt gezocht naar hoe de zorgaanbieders een rol kunnen spelen in de verbetering van het aanbod in de toekomst.

Dat dit niet zo makkelijk is, blijkt gaandeweg de dag. Veel dingen in de zorg draaien helaas om geld en de bereidheid van lokale en landelijke overheden om verbetering te bewerkstelligen.

De rappende psycholoog Daisy Veenstra heeft speciaal voor dit evenement een rap geschreven over de wereld van de patiënt en de wereld van de zorg, die de dilemma’s aangeeft.

Deze rap is hier te bekijken.

Door deze veelvuldig te delen hoopt de organisatie nog beter met belanghebbende partijen in gesprek te komen, met als doel verbetering van de zorg. De toekomst zal het leren, maar we weten dat het herhalen van vragen uiteindelijk voor een deel verbetering zal opleveren. En zo zullen wij als vereniging ook jullie belangen blijven behartigen door wellicht herhalend onze vragen te blijven stellen.

Back To Top